Google+ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΖΕΛΕ

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες:
Διαχρονικό γλυκό ψυγείου που δροσίζει το καλοκαίρι μας.
ΥΛΙΚΑ
2 πακετα μπισκοτα πτι-μπερ
1 κουτι οικογενειακο ζελε (2 φακελλακια)
2 κρεμες Γιωτης βανιλια ( οχι στιγμης)
3 βανιλιες αρωμα
1 λιτρο γαλα φρεσκο για την κρεμα βανιλια
4 κ.σουπας για την κρεμα βανιλια ζαχαρη
2 κ.σουπας για το ζελε ζαχαρη
λιγο γαλα εβαπορε
λιγο κονιακ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα βαζουμε να γινει η κρεμα βανιλια βασει των οδηγιων 
του φακελλου,και την αφηνουμε στην ακρη μεχρι να κρυωσει τελειως.



Σε ενα μπωλ τωρα φτιαχνουμε το ζελε μας παλι με βασει τις οδηγιες που 
αναγραφονται στο κουτι,και τον αφηνουμε και αυτον να κρυωσει καλα.




Σε ενα πιατο βαθυ,ριχνουμε λιγο γαλα εβαπορε και λιγο κονιακ,και
βρεχουμε τα μπισκοτα και απο τις δυο πλευρες.

Τοποθετουμε την πρωτη στρωση στο ταψι,

και απο πανω βαζουμε τη μιση ποσοτητα
απο την κρεμα βανιλια που ηδη εχει κρυωσει ΕΝΤΕΛΩΣ

,αλλη μια στρωση μπισκοτα περασμενα απο το γαλα με κονιακ
και απο πανω παλι την υπολοιπη κρεμα,και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο να παγωσει η κρεμα να πιασει (κρουστα).

Τελος βαζουμε σιγα σιγα τον ζελε μας

και τοποθετουμε το γλυκο μας στο ψυγειο
να παγωσει.(προσοχη η κρεμα και το ζελε να εχουν κρυωσει πολυ καλα
για να πετυχει το γλυκο).


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το γλυκο που εχω φτιαξει και σας παρουσιαζω στη φωτο το εχω κανει
μισο με κρεμα βανιλια και το αλλο μισο με σοκολατα.
Ειναι επισης πολυ ωραιο.
Αν επιχειρησετε να το φτιαξετε μισο μισο τοτε θα χρειαστειτε,1 φακελλο βανιλια 
και 1 φακελλο σοκολατα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



9 σχόλια:

Renia είπε...

Το εχω φτιαξει και εγω αυτο και στο ζελε εβαλα και ολοκληρα κομματια κομποστα ροδακινο. Ηταν πολυ ωραιο..! Ευχαριστω και για τα καλα σας λογια..! Καλη συνεχεια με τις νοστιμιες! Φιλια..!

Ανώνυμος είπε...

Χριστινα .Ενα απο τα κλασικα ,νοστιμα γλυκα με σιγουρη επιτυχια .Μπραβο σας!!!

gwgoyla είπε...

Οντως ετσι ειναι χριστινακι,κλασικο νοστιμο και ελαφρυ...σε ευχαριστω πολυ!!!

Ανώνυμος είπε...

sorry kiolas re file m...alla de ginotan na peis oti vazeis tis stroseis plin tou zele k meta to vazeis psugeio na statheropoithei??Ego tavala ola mazi k tora i krema einai san pagovouna pou epipleoun!!

gwgoyla είπε...

Καταρχην δεν ειμαστε φιλοι κολλητοι να μου μιλας με τετοιο τροπο...(υφακι και μαγκια).
Αν καθοσουν με προσοχη να διαβασεις πολυ καλα τις οδηγιες θα εβλεπες ο,τι γραφω ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
Δεν φταιω λοιπον εγω για την αποτυχια του γλυκου αλλα το απροσεκτο αναγνωσμα σου.

Ανώνυμος είπε...

επομενως δεν βαζουμε τις κρεμες ζεστες..αλλα δεν τις βαζουμε ουτε στο ψυγειο πριν βαλουμε το ζελε//σωστα??

gwgoyla είπε...

Λοιπον αν και τα διευκρινιζω θα τα ξαναγραψω...
Αφου ετοιμαστει η κρεμα μπορεις να την στρωσεις στο ταψι και να την αφησεις να κρυωσει ΕΝΤΕΛΩΣ.
Αν βιαζεσαι να τελειωσεις συντομα το γλυκο αφου εχεις στρωσει την κρεμα και εχει μισοκρυωσει βαλε το ταψι στο ψυγειο να παγωσει γρηγοροτερα..
και μετα ριξε το κρυο ζελε το οποιο θα το αφησεις εκτος ψυγειου να κρυωσει και αφου το ριξεις μετα επανω στο γλυκο τοτε θα βαλεις ολο το ταψι στο ψυγειο.
Ελπιζω να εγινα κατανοητη,γιατι εχω αρχισει να φοβαμαι οτι γραφω κινεζικα και δεν με καταλαβαινουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου πείτε πόση ώρα περίπου πρέπει να αφήσω την κρέμα να κρυώσει στο ψηγείο?? Επίσης το ζελέ το αφήνουμε εκτός ψηγείου να κρυώσει??

gwgoyla είπε...

Ανωνυμη τα γραφω ολα πιστευω πολυ αναλυτικα και βημα βημα τις φωτογραφιες και τα ξαναγραφω και στα σχολια σε καποια ανωνημη επισης.
Στο ψυγειο οταν βαλουμε το μισοετοιμο γλυκο κοιτας με το δαχτυλο σου την κρεμα οταν το ακουμπησεις να μην χωθει μεσα αλλα να μεινει στην επιφανεια.Το ζελε και εκτος ψυγειου να το αφησεις δεν τρεχει τιποτα μεχρι να παγωσει η κρεμα..δεν θελουμε να ειναι καυτο το ζελε απλα κρυο (οχι να πηξει γιατι μετα δεν θα μπορουμε να το ριξουμε επανω απο την κρεμα)

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin