Google+ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ...ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ!!! | Νόστιμες Συνταγές της Γωγώς

ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ...ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ!!!

Συνταγή απο: Gwgoyla Nsg Κατηγορίες: |
Για το Χριστουγεννιατικο η'το Πρωτοχρονιατικο τραπεζι ενα ροδοψημενο γουρουνακι με πατατουλες μεσα στο λεμονοπορτοκαλενιο ζουμακι σιγοψημενα,ερχονται και μελωνουν και δινουν το τελειο γευστικο αποτελεσμα!!!




ΥΛΙΚΑ 
4 κιλα γουρουνακι
πατατες κομμενες κυδωνατες στα 3 κιλα
5 σκ.σκορδο ψιλοκομμενο
Απο 2 πορτοκαλια το χυμο
Απο 2 λεμονια τον χυμο
3 κ.σουπας μουσταρδα
1 κ.σουπας μελι
Αλατι
Πιπερι
Ριγανη
Ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και κοβουμε τις πατατες κυδωνατες τις αλατοπιπερωνουμε,
ριχνουμε ριγανη τις ανακατευουμε και τις στρωνουμε στο ταψι.
Εχουμε καθαρισει το γουρουνακι απο τυχον τριχες,το πλενουμε καλα το βαζουμε
στο ταψι με τις πατατες του ριχνουμε αλατι πιπερι ριγανη σε ολα τα
σημεια του ψιλοκοβουμε το σκορδακι και το ριχνουμε σκορπια σε ολο το φαγητο.
Στο μουλτι τωρα η'σε ενα σεικερ βαζουμε τον χυμο απο πορτοκαλια,
λεμονια, μουσταρδα,μελι και λαδι,τα χτυπαμε καλα και το ριχνουμε σε ολο
το φαγητο με προσοχη να παει παντου απο πανω του,
συμπληρωνουμε και 
νερακι και το σιγοψηνουμε στους 160 με 180 βαθμους μεχρι να ψηθει καλα
το γουρουνακι να εχει παρει το ωραιο ροδοκοκκινο χρωματακι.
Γινονται γουρουνακι και πατατες λουκουμι.


ΤΙP:Εαν σας μεινει γουρουνακι,και δεν θελετε να το φατε παλι με τις
πατατες μην το πεταξετε...ΚΡΙΣΗ εχουμε..ξεκοκκαλιστε το κοψτε σε 
κομματια παρτε πιτες για σουβλακια ντοματουλα τζατζικακι και 
φτιαξτε ωραιοτατα σουβλακια.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε Επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ελα στην παρέα μας!!!

Follow on Bloglovin