Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!
Home » , » ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΛΤΣΑ!!!

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΛΤΣΑ!!!

Δοκιμαστε να φτιαξετε γιαουρτλου κεμπαπ με υπεροχη σαλτσα εζμε
με γευσεις που θα σας ταξιδεψουν σε μερη ανατολης!!!
Ιδανικη ευκαιρια να τα φτιαξετε την τσικνοπεμπτη για να ψηθουν στα καρβουνα
που ειναι ο καταληλοτερος τροπος..
Απολαυστε τα!!!

ΥΛΙΚΑ(για  κεμπαπ)
1 κιλο κιμα αρνισιο (περασμενο 1 φορα απο την μηχανη του κιμα)η'αναμεικτο αρνι με μοσχαρι
2 ψημενες πιπεριες φλωρινης,εμποριου η'σπιτικες
2 κ.σουπας μαιντανο ψιλοκομμενο
2 κ.σουπας γιαουρτι
2 κ.σουπας παπρικα γλυκια(για τα δικα μου γουστα βαλτε λιγοτερη)
1 κ.σουπας τσιμενι (μπαχαρικο)(επειδη ειναι βαρυ μπαχαρικο  συνιστω λιγοτερο)
Αλατι
Πιπερι
Πλακε σουβλες για κεμπαπ
Για την σαλτσα εζμε
4-5 ντοματες κομμενες στην μεση
1 πιπερια οτι χρωμα θελετε ψιλοκομμενη 
1 σκ.σκορδο ψιλοκομμενη
2 ξερα μεγαλα κρεμμυδια κομμενα σε φετες
Μαιντανο ψιλοκομμενο
Παπρικα γλυκια
Αλατι
Πιπερι
Σουμακ(μπαχαρικο)
Ελαιολαδο
Λεμονι
Συνοδευτικο για τα κεμπαπ
Πιτες για σουβλακια
Γιαουρτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε ολα τα υλικα για τα κεμπαπ στον καδο του μιξερ,τοποθετουμε τον γαντζο ζυμωματος
 και ζυμωνουμε για 10 λεπτα τουλαχιστον μεχρι να δουμε τον κιμα να αλλαζει χρωμα.
Ο κιμας θα ειναι ετοιμος οταν τον πιασουμε με τα χερια και κολλαει.
Φοραμε γαντια για να τον αφαιρεσουμε απο τον καδο,τον τοποθετουμε σε ταπερ κλειστο και τον βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα τουλαχιστον ωστε να μπορεσουμε να τον πλασουμε,διαφορετικα δεν πλαθεται.
Ετοιμαζουμε την σαλτσα βαζοντας τις ντοματες την πιπερια το ελαιολαδο,αλατι πιπερι σε ταψι
 και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 45 λεπτα.Αφαιρουμε απο τον φουρνο και αφηνουμε να κρυωσουν.
Σε ξυλο κοπης κοβουμε τα κρεμμυδια σταζουμε λιγο χυμο λεμονιου επανω τους,μαιντανο ψιλοκομμενο αλατι,σουμακ και με τα χερια μας τα ανακατευουμε.
Αφου εχουν κρυωσει οι ντοματες με πηρουνι τις λιωνουμε,ριχνουμε το σκορδο τα κρεμμυδια 
ανακατευουμε καλα να ενωθουν και την αφηνουμε στην ακρη.
Παιρνουμε ενα μερος κιμα και προσπαθουμε να ντυσουμε την καθε σουβλα δινοντας σχημα πλακε με τον μειγμα.
Ψηνουμε στη σχαρα για 7-8 λεπτα απο καθε πλευρα.
Τοποθετουμε τα κεμπαπ επανω στις πιτες,την σαλτσα, απο πανω το γιαουρτι και σερβιρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγη μπορειτε να την δειτε και εδω:http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=_ps3_izk_o_pxb0=

5 σχόλια :

  1. Αν και δεν τρώω αρνί δείχνουν εξαιρετικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ έχω αλλάξει χρώμα, όχι ο κιμάς! Πάνιασα από τη λιγούρα! Κερνάω μπύρες (σκοτώθηκα!), κερνάς κεμπάπ;;;; Τί μεζές είναι αυτός Γωγούλα μουουου! Καταπληκτικό φαίνεται! Θα πρέπει να ξανακατέβω στο κέντρο, για να πάρω τα μπαχαρικά που αναφέρεις, γιατί μερικά δεν τα έχω.
    Μέχρι τότε ξέρεις... Στείλε κάνα κούριερ!
    Φιλάκια πολλά πολλά! Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαινω Ευγενια μου,δεν μπορουμε να τα τρωμε και ολα...!!!
    Σε ευχαριστω πολυ,καλο σου βραδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......Βρε Πηνελοπη μου καμια ωρα θα κατουρηθω απο τα γελια με τον τροπο που τα γραφεις..να εισαι παντα καλα και να μας κανεις να γελαμε..φυσικα και κερναω και τις μπυρες και μεζεδες...να σε ενημερωσω αν και το γραφω βαλε λιγοτερη ποσοτητα απο παπρικα και τσιμενι...ειδικα το τσιμενι που ειναι βαρυ μπαχαρικο..Σε ευχαριστω πολυ πολυ,φιλακια πολλα πολλα πολλα καλο σου βραδυ και καλη ξεκουραση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ ωραιο πιατο,η αδυναμια μου ειναι το κεμπαπ,δεν εχω φτιαξει ακομη,ευκαιρια να φτιαξω το δικο σου,καλη Τσικνοπεμπτη,φιλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!