Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015 | 7:44:00 π.μ.

Μονο οταν την δοκιμασει καποιος θα μπορεσει να καταλαβει το ποσο φανταστικη γευση
εχει η τυροπιτα μου.Τριων ειδων τυρια και μπεικον τελειος συνδυασμος,το δε τραγανο χειροποιητο
φυλλο με τον γεμιστο κοθρο τυριων, απογειωνουν τον ουρανισκο....
Απολαυστε την!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ (για ταψι Νο38)
600 γρ.αλευρι για ψωμι και πιτες
2 κ.σουπας ελαιολαδο
1 κ.σουπας ξυδι
1 κ.σουπας ζαχαρη
2 κ.γλυκου αλατι
350 ml χλιαρο νερο
Νισεστε για το ανοιγμα των φυλλων
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
550 γρ.τριμμενη φετα
360 γρ.τριμμενη μοτσαρελα
200 γρ.τριμμενο καπνιστο τυρι
15 φετες μπεικον
Αλατι ελαχιστο
Μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι
2 πρεζες μοσχοκαρυδο
Ελαιολαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για πιο ευκολια χρησιμοποιουμε το μιξερ για να ετοιμασουμε το ζυμαρακι μας για το φυλλο.
Βαζουμε στον καδο ολα τα υλικα 
και τελος ριχνουμε  σιγα σιγα το χλιαρο νερο.
Βαζουμε τον γαντζο ζυμωματος και στην αρχη σε χαμηλη ταχυτητα το μιξερ να ανακατευτουν τα υλικα και κατοπιν δυναμωνουμε την ταχυτητα
να ζυμωθει μεχρι να εχουμε μια ομορφη μαλακη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια μας.
Οπως ειναι μεσα στον καδο την σκεπαζουμε με σελοφαν και την αφηνουμε τουλαχιστον μιση ωρα με τρια τεταρτα της ωρας να ξεκουραστει.
Σε μπολ βαζουμε ολα τα τριμμενα τυρια μας,ελαχιστο αλατι αν η φετα μας ειναι αλμυρη,μοσχοκαρυδο,και μπολικο πιπερι.
Ανακατευουμε καλα και τα αφηνουμε κατα μερος.
Χωριζουμε την ζυμη μας σε 7 ισες μπαλιτσες.
Με την βοηθεια του νισεστε ανοιγουμε καθε φυλλο μεγαλυτερο απο την διαμετρο του ταψιου ωστε τα φυλλα να εξεχουν εξω απο αυτο.
Λαδωνουμε πολυ καλα το ταψι μας,προσθετουμε το πρωτο φυλλο,το ραντιζουμε με ελαιολαδο,και με τον ιδιο τροπο ανοιγουμε και στρωνουμε
τρια φυλλα απο κατω.
Πασπαλιζουμε απο πανω την μιση σχεδον ποσοτητα  τυριων ωστε να καλυψουμε την επιφανεια του φυλλου.(ΠΡΟΣΟΧΗ υπολογιζουμε να κρατησουμε
λιγη ποσοτητα για την γεμιση του κοθρου)σκεπαζουμε ολη την επιφανεια με το μπεικον,
πασπαλιζουμε απο πανω παλι με τυρια,
λαδωνουμε καλα τα φυλλα που εξεχουν απο το ταψι και τα ακουμπαμε επανω στην γεμιση.
 Στρωνουμε αλλα τρια φυλλα ενα ενα ραντισμενα με ελαιολαδο τα φυλλα σουρωμενα αυτη την φορα και οχι να εξεχουν εξω απο το ταψι.
Ανοιγουμε το τελευταιο φυλλο, το ραντιζουμε με το ελαιολαδο,πασπαλιζουμε με τυρια,
και το κοβουμε με μαχαιρι στην μεση.
Τα τυλιγουμε αερατα σε ρολο
 και τα βαζουμε περιμετρικα του ταψιου κλεινοντας τα σε κυκλο.
Χαραζουμε την πιτα σε τριγωνα κομματια την ραντιζουμε με ελαιολαδο, και ελαχιστο νερακι
 και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο
στον αερα στους 180 βαθμους (αναλογα το φουρνο μας) για 45-50 λεπτα.

2 σχόλια :

  1. Μπορουμε αντι να ανοιξουμε εμεις το φυλλο να χρησιμοποιησουμε φυλλο κρουστας η χωριατικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαιως και μπορειτε να βαλετε ετοιμο φυλλο...θα σας προτεινα χωριατικο για πιο νοστιμο αποτελεσμα και πιο κοντα στο χειροποιητο φυλλο.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!