Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015 | 8:46:00 π.μ.


Ενα κλασικο παραδοσιακο πεντανοστιμο μαμαδιστικο φαγητο για το Κυριακατικο
αλλα και το  γιορτινο τραπεζι μας.
Απολαυστε το!!!

ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ.αρνακι (χερακι) κομμενο σε μεριδες
1 ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1 ξερο κρεμμυδι τριμμενο
4-5 μεγαλα τρυφερα μαρουλια πλυμενα κομμενα σε δυο η'τρια μερη
1/2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
100 ml ελαιολαδο
Αλατι
Μπολικο φρεσκοτριμμενο πιπερι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγα
1 1/2 με 2 λεμονια τον χυμο τους αναλογα το ποσο ξινουτσικο το θελουμε.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε και στεγνωνουμε πολυ καλα το κρεας.
Ζεσταινουμε το ελαιολαδο σε φαρδια κατσαρολα και ριχνουμε λιγα λιγα τα κομματια του αρνιου,
να παρουν χρωμα,και τα αφαιρουμε σε πιατελα.
Προσθετουμε κατοπιν στην ιδια κατσαρολα τα κρεμμυδια
 τα σωταρουμε καλα,και προσθετουμε το αρνακι.
Τα φερνουμε μια βολτα ολα μαζι
 και μισοσκεπαζουμε το φαγητο με ζεστο νερο 
και αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει το κρεας μας,
1 ωρα και 30 λεπτα περιπου.
Κατοπιν προσθετουμε τα μαρουλια τα αφηνουμε να μαραθουν να κατσουν μεσα 
στο φαγητο και τα αφηνουμε ενα μισαωρο να βρασουν
αναλογα το ποσο τρυφερα ειναι υπολογιζουμε,η'δοκιμαζουμε με ενα πηρουνι εαν εχουν βρασει.
Προσθετουμε τελος τον ανηθο,αλατι πιπερι αφηνουμε να παρουν κανα δυο βρασεις
και αφαιρουμε απο την φωτια.
Εχουμε χτυπησει τα αυγα μας,προσθετουμε και τον χυμο λεμονιων,τα χτυπαμε ολα μαζι στο μουλτι.
Παιρνουμε 3 κουταλες απο τον ζωμο του φαγητου και τον προσθετουμε στο αυγολεμονο,χτυπαμε... και ολο αυτο το περιχυνουμε επανω στο φαγητο.
Ανακινουμε πολυ καλα την κατσαρολα κρατωντας τα δυο χερουλια της κατσαρολας να παει παντου το αυγολεμονο,το βαζουμε παλι στην φωτια να παρει δυο βρασεις ακομα,και το αφαιρουμε απο την φωτια
και σερβιρουμε.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!