Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013 | 1:47:00 μ.μ.

Λαμπροψωμο ευκολο και μυρωδατο για το Πασχαλινο μας τραπεζι!!!
Ευχομαι σε ολους τους αναγνωστες του μπλογκ μου Καλη Ανασταση
και Καλο Πασχα με υγεια,να περασετε ολοι ομορφα και θα τα ξαναπουμε
την 2η μερα του Πασχα, ανημερα του Αγ.Γεωργιου να σας κερασω 
πεντανοστιμο γλυκακι μιας και γιορταζω,να ειστε ολοι καλα!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
3 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σουπας ζαχαρη
2 κ.σουπας μελι
1 αυγο
2 κ.σουπας γλυκανισο
3 κ.σουπας αλατι
100 ml ελαιολαδο
1 1/2 ποτηρι νερου χλιαρο νερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 ασπραδι
Λιγο γαλα
Σουσαμι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανιτσα βαζουμε 1 κ.σουπας ζαχαρη,την μαγια 4 κ.σουπας αλευρι και ριχνουμε λιγο χλιαρο νερο ανακατευουμε ωστε να εχουμε εναν χυλο.
Αφηνουμε 10 λεπτα περιπου να ενεργοποιηθει η μαγια(φουσκωσει).(το νερο αυστηρα χλιαρο οχι καυτο)
Σε μεγαλη λεκανη τωρα βαζουμε το αλευρι,ριχνουμε 1 κ.σουπας ζαχαρη,2 κ.σουπας μελι,το αυγο,3 κ.σουπας αλατι,το γλυκανισο,το ελαιολαδο 
και την ενεργοποιημενη πια μαγια.
Ανακατευουμε με το χερι  καλα 
και αρχιζουμε να ριχνουμε λιγο λιγο το χλιαρο νερο
 μεχρι να εχουμε μια πολυ μαλακη αφρατη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια.
Την σκεπαζουμε με πετσετα πολυ καλα και την αφηνουμε σε ζεστο μερος να φουσκωσει για 1ωρα. Αλειφουμε με ελαιολαδο ενα ταψακι 30αρι να ειναι ετοιμο.
Παιρνουμε την ζυμη αφου εχει φουσκωσει
  την χωριζουμε σε 2 ισα μερη,
και πλαθουμε 2 χοντρα κορδονια,
τα οποια τα πλεκουμε κοτσιδα.
Παιρνουμε με προσοχη την κοτσιδα την βαζουμε στο ταψι και την κλεινουμε σε κυκλο.
Σκεπαζουμε παλι με πετσετα η'εχουμε προθερμανει τον φουρνο και τον εχουμε σβησει και το αφηνουμε να φουσκωσει για 20 λεπτα.
Κατοπιν διαλυουμε το ασπραδι με λιγο γαλα
και αφου εχει φουσκωσει καλα το ψωμι 
στο κεντρο βαζουμε ενα κοκκινο αυγο μεχρι την μεση του.

το
 αλειφουμε πολυ καλα,και
ριχνουμε μπολικο σουσαμι

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα στις αντιστασεις.
Οταν ειναι ετοιμο το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και το βαζουμε σε σχαρα να μην ιδρωσει.
Συνηθιζεται να φτιαχνεται την Μ.Πεμπτη η'το Μ.Σαββατο.Αν το φτιαξετε την Μ.Πεμπτη αφου κρυωσει εντελως βαλτε το σε σακκουλα τροφιμων κλειστε τη πολυ καλα και βαλτε το στην καταψυξη.Ανημερα του Πασχα βγαλτε το πρωι να ξεπαγωσει μεχρι την ωρα του φαγητου,και θα ειναι ολοφρεσκο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
         ΚΑΙ 
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Home » , , » ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ!!!

5 σχόλια :

  1. Mα τι τσουπωτό, πανέμορφο Λαμπρόψωμο!!
    Καλό Πάσχα Γωγούλα μου, καλή Ανάσταση!
    Να περάσεις πολύ όμορφα μαζί με τους αγαπημένους σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα τι τσουπωτό, πανέμορφο Λαμπρόψωμο!!
    Καλό Πάσχα Γωγούλα μου, καλή Ανάσταση!
    Να περάσεις πολύ όμορφα μαζί με τους αγαπημένους σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο το ψωμάκι σου Γωγώ μου γεια στα χέρια σου και του χρόνου.Καλό Πάσχα φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι από καρδιάς, η Ανάσταση του Θεανθρώπου να γεμίσει την καρδιά σου με αγάπη και γαλήνη!! Καλό Πάσχα σε σένα και τους δικούς σου ανθρώπους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ

    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΑ ΤΗΡΕΙ..ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!