Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΦΩΛΙΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013 | 7:00:00 π.μ.

Υπεροχα μαγειρεμενο και αρωματισμενο κοτοπουλο σε τραγανη φωλια φυλλου
κρουστας,θα εντυπωσιασει στο τραπεζι την οικογενεια,η'το γιορτινο σας τραπεζι
γευστικα,και εμφανισιακα.
Δοκιμαστε το!!!

ΥΛΙΚΑ(για 6 φωλιες)
3 φυλλα κρουστας (που ειναι μονο για πιτες)
250 γρ.κοτοπουλο φιλετο κομμενο σε μικρες μπουκιτσες
1 ξερο μετριο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 πρασο ψιλοκομμενο μονο το λευκο μερος
2 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες
1/2 πρασινη πιπερια κομμενη σε κυβους
10 ελιες καλαμων χωρις κουκουτσι κομμενες σε φετες
Λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
1/2 σφηνακι χυμο φρεσκου πορτοκαλιου
2 κ.σουπας μουσταρδα
6 φετες τηγμενο τυρι για τοστ
2 κ.σουπας σκληρο τυρι τριμμενο
50 ml ελαιολαδο
Αλατι
1 πρεζα ριγανη
2 πρεζες παπρικα γλυκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε κρεμμυδι,πρασο,σκορδο πιπερια,
κατοπιν ριχνουμε τις μπουκιες κοτοπουλου
 και τα σωταρουμε ολα μαζι
 και σε χαμηλη φωτια το αφηνουμε να σιγοψηθει ανακατευοντας που και που να παρει χρωματακι παντου και να καραμελωσουν τα κρεμμυδια.
Ριχνουμε τις ελιες αλατι,ριγανη,παπρικα μαιντανο και ανακατευουμε.
Ανακατευουμε σε μπολ το χυμο πορτοκαλι με την μουσταρδα
το ριχνουμε στο κοτοπουλο,
προσθετουμε και το τριμμενο τυρι ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια αφηνοντας το στην ακρη μεχρι να ετοιμασουμε τις φωλιες.
Παιρνουμε τα 3 φυλλα τα βαζουμε στον παγκο μας και με κοφτερο μαχαιρι κοβουμε σε 2 ισομερη κομματια το φυλλο και εχουμε 3 λωριδες.
Κατοπιν την καθε λωριδα την κοβουμε στα 2 (οπου εχουμε συνολο 6 τετραγωνα).
Παιρνουμε το 1 τετραγωνο οπου ειναι 3 φυλλα τα λαδωνουμε με πινελο ενα ενα.
Σε ταψακι που φτιαχνουμε κεκακια-μαφινς λαδωνουμε μια μια θηκη
 και βαζουμε απο 3 φυλλα σε καθε θηκη
 με αντιθετη φορα το καθε φυλλο (γωνια του).
Βαζουμε το ταψακι σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν χρωμα τα φυλλα και τα αφαιρουμε.
Τα αφαιρουμε με προσοχη απο τις θηκες και τα βαζουμε σε λαμαρινα του φουρνου με στρωμενη λαδοκολλα.
Με ενα κουταλι σουπας βαζουμε σε καθε φωλια γεμιση 
σκεπαζουμε απο μια φετα τηγμενο τυρι 
και το βαζουμε παλι στον φουρνο που ειναι ηδη κλειστος αλλα ζεστος μεχρι να λιωσει το τυρι
 τα βγαζουμε και τα σερβιρουμε ζεστα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

6 σχόλια :

  1. Καλή Κυριακή..το κοτόπουλο μου αρέσει πολυ..νόστιμο φαγητό μου φαίνεται αυτό..δε ξαναφαγα φωλιά κοτόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου δελφινακι,ευκαιρια να δοκιμασεις λοιπον τις φωλιες με το κοτοπουλο ειναι πεντανοστιμες.Σε ευχαριστω πολυ καλη Κυριακη και σε σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιότατο και πολύ εντυπωσιακό το φαγάκι σου Γωγούλα μου, γεια στα χεράκια σου!
    Πολλά φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστω πολυ Ελενακι μου,καλο σου βραδυ,και καλη εβδομαδα να εχεις,φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύχρωμο ,τραγανό ,προτότυπο ,πεντανοστιμο,τι αλλο να ζητησεις απο ενα πιατο,μπραβο Γωγουλα μου,φιλια και καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ βρε Γωγούλα, εσύ και οι νοστιμιές σου! Κοτόπουλο, τυράκι, φύλλο... Με τρέλανες πάλι!
    Φαντάζομαι τη γεύση του και λιώνω πιο πολύ κι απ΄το τυρί! Εξαιρετική και η εμφάνισή τους! Ό,τι πρέπει για να κάνω το "κομμάτι" μου σε κάποιο τραπέζι! Φαίνεται τέλεια συνταγή! Μπράβο Γωγώ μου!
    Πολλά πολλά φιλιά! Καλή και χαρούμενη εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.