Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014 | 7:00:00 π.μ.

Σουπερ γιαουρτοπαστα με κρεμα μαστιχας δενουν τοσο πολυ μεταξυ τους και δινουν την τελεια απολαυση ενος γλυκου ψυγειου για ολες τις εποχες.
Ειναι απλο,γρηγορο και πολυ ευκολο γλυκο για πολλες περιστασεις.
Απλα δοκιμαστε το και δεν θα χασετε!!!

ΥΛΙΚΑ( 20 κομματια)
3 κεσεδακια γιαουρτι (600 γρ)
1/2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο
1/2 κιλο ζαχαρη αχνη
1 καψουλα βανιλια
1 ποτηρακι κρασιου κονιακ- 1 κ.γλυκου σοδα μαγειρικης διαλυμενη στο κονιακ
50-60 γρ.αμυγδαλα ωμα χονδροκομμενα (προαιρετικα)
Ταψι 34 επι 28
Για την κρεμα
1 1/2 λιτρο φρεσκο γαλα
210 γρ.ζαχαρη(1 φλ.τσαγιου)
160 γρ.ανθος αραβοσιτου
2 κ.σουπας κορν φλαουρ
2 πρεζες μαστιχα κοπανισμενη
1 σφηνακι λικερ μαστιχα
2 καψουλες βανιλια
3 αυγα
2 κ.σουπας βουτυρο γαλακτος
Γκαρνι ζαχαροπλαστικης 200 γρ. για την διακοσμηση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την προετοιμασια της γιαουρτοπαστας μεχρι και το σιροπιασμα δειτε ΕΔΩ
Για την κρεμα βαζουμε ολα τα υλικα στην κατσαρολα εκτος των αυγων και του βουτυρου και ανακατευουμε
 μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να πηζει,
τοτε χαμηλωνουμε την θερμοκρασια προσθετουμε το βουτυρο
 ενα ενα τα αυγα κοιταμε να εχει απορροφηθει το αυγο και μετα προσθετουμε το επομενο.
Ανακατευουμε πολυ καλα και αφηνουμε εκτος ψυγειου να κρυωσει λιγο η κρεμα.
Αφου εχουμε σιροπιασει το γλυκο και κρυωσει η κρεμα την προσθετουμε πανω απο την γιαουρτοπαστα
 και την στρωνουμε ομοιομορφα.
Ετοιμαζουμε την σαντιγυ βαση των οδηγιων του κουτιου και στολιζουμε το γλυκο.
Το τοποθετουμε στο ψυγειο και το σερβιρουμε παγωμενο και γιατι οχι και με καποια μπαλα παγωτο ταιριαζει απιστευτα!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Home » » ΣΟΥΠΕΡ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!