Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 | 7:00:00 π.μ.

Μια υπεροχη απλη  πεντανοστιμη κρεατοπιτα για το γιορτινο αλλα και για καθε ειδους περισταση τραπεζι σας,που θα σας βγαλει ασπροπροσωπους.
Απολαυστε την!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μοσχαρι (ποντικι-ελια η΄ οποιο θελετε εσεις) βρασμενο και μαδημενο
400 γρ.(καθαρο βαρος)πρασα ψιλοκομμενα το τρυφερο τους μερος
2 ξερα κρεμμυδια τριμμενα
1 ματσακι φρεσκα ψιλοκομμενα κρεμμυδακια
1 σκ.σκορδου ψιλοκομμενη
1/2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
300 γρ.φετα τριμμενη
Αλατι
Πιπερι
1 πρεζα μοσχοκαρυδο
Ελαιολαδο
6 φυλλα κρουστας χωριατικο για πιτες η'για να ανοιξετε δικο σας δειτε  ΕΔΩ   τα υλικα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικο τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε πρασα,κρεμμυδια φρεσκα, ξερα , σκορδο 
και τα σωταρουμε καλα μεχρι να ψιλομαραθουν.
Τοτε προσθετουμε το μαδημενο μοσχαρι και τα σωταρουμε ολα μαζι καλα.
Ριχνουμε το αναλογο αλατι με προσοχη (γιατι θα μπει και το τυρι) πιπερι,μοσχοκαρυδο,
στην συνεχεια την φετα με τον ανηθο,
ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε εκτος φωτιας να πεσει η θερμοκρασια της γεμισης.
Λαδωνουμε καλα ενα μετριο ταψι απλωνουμε το πρωτο φυλλο ραντιζοντας το καλα με ελαιολαδο,κατοπιν τα αλλα 2  φυλλα επισης λαδωμενα (βαζουμε 3 φυλλα κατω 3 επανω)
 και απλωνουμε ομοιομορφα την γεμιση.
Σκεπαζουμε με τα υπολοιπα 3 φυλλα την πιτα μας λαδωμενα ενα, ενα γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν προς τα μεσα και την χαραζουμε σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι
 και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα περιπου (αναλογα τον φουρνο μας) μεχρι να παρει ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα πανω κατω.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.