Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 | 7:00:00 π.μ.

Προκειται για ενα γευστικοτατο κεικ καρυδας με σοκολατα,ελαφρα σιροπιασμενο οσο πρεπει δηλαδη,με γευστικοτατη και μυρωδατη κρεμα καρυδας και επικαλυψη γκαναζ σοκολατας με δυο ειδων κουβερτουρες.Ενα πραγματικα ιδιαιτερο και εντυπωσιακο γλυκο.
Απολαυστε το!!!

ΥΛΙΚΑ (για το κεικ)
290 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
327 γρ.ζαχαρη
200 ml γαλα
3 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
125 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
2 κ.γλυκου μπεικιν παουντερ
90 γρ.ινδικη καρυδα τριμμενη
160 γρ.κουβερτουρα γαλακτος λιωμενη
ΥΛΙΚΑ (για το σιροπι)
544 γρ.ζαχαρη
370 ml νερο
1 βανιλια
Χυμο μισου λεμονιου + μιση λεμονοκουπα
ΥΛΙΚΑ (για την κρεμα καρυδας)
800 γρ.κρεμα καρυδας (κονσερβα στα Σ/Μ)
160 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου
2 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου
280 γρ.ζαχαρη
8 κ.γλυκου κορν φλαουρ
ΥΛΙΚΑ (για την γκαναζ)
200 ml κρεμα γαλακτος
150 γρ.μαυρη κουβερτουρα
150 γρ.κουβερτουρα γαλακτος
1 πρεζα αλατι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι για να ειναι κρυο οταν σιροπιασουμε το γλυκο,βαζοντας ολα τα υλικα σε κατσαρολα,
ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η ζαχαρη σταματαμε το ανακατεμα..
 και μολις παρει βραση χαμηλωνουμε την φωτια σε μετρια θερμοκρασια και μετραμε μονο 5 λεπτα βρασμου και αφαιρουμε απο την φωτια για να κρυωσει.
Χτυπαμε το βουτυρο στο μιξερ μεχρι να αφρατεψει
 και προσθετουμε διαδοχικα ζαχαρη
 και ενα ενα τα αυγα.
Κατοπιν προσθετουμε το αλευρι διαδοχικα με το γαλα
 και τελος την καρυδα με την λιωμενη κουβερτουρα χτυπωντας για λιγο ακομα.
Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε ταψι Νο 34 επι 26 ριχνουμε το μιγμα στο ταψι
 και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 35 λεπτα (αναλογα τον φουρνο μας) κανουμε το τεστ με το μαχαιρι βυθιζοντας το στο κεντρο του κεικ,αν βγει καθαρη η λαμα ειναι ψημενο.
Μολις βγει 
το σιροπιαζουμε με το κρυο σιροπι ομοιομορφα σιγα σιγα,και το αφηνουμε να τραβηξει το σιροπι του.
Σε κατσαρολα χτυπαμε ελαφρα τα αυγα με το συρμα,
προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα για την κρεμα
 τα βαζουμε στην φωτια και ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν βουτυρο και ζαχαρη
 και αρχιζει να πηζει η κρεμα μας ,παντα σε μετρια θερμοκρασια.
Την αφηνουμε να κρυωσει και χλιαρη να ειναι δεν πειραζει σε θερμοκρασια δωματιου και την στρωνουμε επανω στο γλυκο.
Τοποθετουμε το γλυκο στο ψυγειο να κρυωσει καλα η κρεμα 
και ετοιμαζουμε την γκαναζ σοκολατας.Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολιτσα και ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Την αφηνουμε να κρυωσει εκτος ψυγειου και κατοπιν την στρωνουμε επανω απο την παγωμενη κρεμα καρυδας.
Γαρνιρουμε αν θελουμε με τριμμενη καρυδα και παγωνουμε το γλυκο μας.

Home » » ΚΕΙΚ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!