Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΙΤΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016 | 7:00:00 π.μ.

Ειναι οτι ακριβως υποσχεται ο τιτλος...
Μια χωριατικη σαλατα κλεισμενη στα υπεροχα χωριατικα  τραγανα φυλλα Κοζανης 
με αλευρι ολικης αλεσης της ALFA!!!
Ειναι απλα πεντανοστιμη...
Δοκιμαστε την!!!

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασια χωριατικα φυλλα Κοζανης Κιχι με αλευρι ολικης αλεσης της ALFA (6 φυλλα)
4 μεγαλες ντοματες χωρις την σαρκα τους κομμενες σε κυβους
4 πρασινες πιπεριες κομμενες σε κυβους
3 μεγαλα ξερα κρεμμυδια σε κυβους
180 γρ.ελιες της αρεσκειας σας χωρις κουκουτσια κομμενες σε ροδελες
400 γρ.τυρι σκληρη φετα κομμενη σε κυβους
Μαιντανο ψιλοκομμενο
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Ριγανη
Ελαιολαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε ολα τα υλικα μεσα σε μια λεκανη
 τα ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε κατα μερος.
Αφου εχουμε ξεπαγωσει τα φυλλα βασει των οδηγιων της συσκευασιας,
αλειφουμε με πινελο ελαιολαδο
ταψι Νο 34 επι 26 και στρωνουμε 3 φυλλα απο κατω ραντισμενα ενα ενα με ελαιολαδο και τα φυλλα να εξεχουν εκτος ταψιου.
Προσθετουμε την γεμιση και την στρωνουμε ομοιομορφα να παει παντου,και γυρναμε τα φυλλα  που εξεχουν προς τα μεσα..δηλαδη επανω στην πιτα.
Στρωνουμε τα επομενα αλλα 3 φυλλα απο πανω σουρωτα ομως οχι να εξεχουν εκτος ταψιου,ραντισμενα με ελαιολαδο και αυτα ενα ενα.
Χαραζουμε την πιτα σε κομματια,την ραντιζουμε με ελαιολαδο και ελαχιστο νερακι
και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτα και αναλογα το φουρνο μας
μεχρι να ροδοκοκκινισει η πιτα μας πανω κατω.
Την αφαιρουμε απο το φουρνο την κοβουμε σε κομματια να μην ιδρωσει στο ταψι και την σερβιρουμε σε πιατελα.


Home » » Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΙΤΑ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.