Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 | 8:50:00 μ.μ.


Μοναδικος συνδυασμος υπεροχης νουτελας με σιροπιασμενο τραγανο φυλλο και μαυροκερασο.Εκπληξτε τον ουρανισκο σας πλημμυριζοντας τον με τη μοναδικη αντιθεση γευσεων που προσφερει η νουτελα αγκαλιασμενη απο το ολοτραγανο σιροπιασμενο φύλλο με την οξυτητα του μαυροκερασου.Καινουρια εμπειρια σε καθε μπουκια.
Την συγκεκριμενη συνταγη μου την εδωσε η γλυκυτατη Pastry chef  Markela Pappa και την ευχαριστω παρα πολυ απο καρδιας!!!
Απολαυστε τα!!!

ΥΛΙΚΑ (οι δικες μου παραλλαγες ειναι στο φυλλο που εβαλα βηρυτου και αντι σπορελαιο εβαλα βουτυρο.)
1 πακετο φυλλο κρουστας 1/2 κιλο περιεχει 12 φυλλα-Εγω εβαλα 1/2 κιλο φυλλα πολιτικο Βηρυτου που περιεχει 13 φυλλα
Σπορελαιο λεει η συνταγη, εγω προτιμησα βουτυρο αγελαδος και εβαλα 150 γρ.λιωμενο
1 κονσερβα μαυροκερασο ζελε το βρισκουμε σε Σ/Μ
Νουτελα απο 1 κ.σουπας οχι πολυ γεματη σε καθε φωλιτσα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλο ζαχαρη
1 κιλο νερο
3-4 σταγονες λεμονιου
1 ξυλακι κανελας
2-3 μοσχοκαρφια (γαρυφαλλο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε τα υλικα για το σιροπι σε κατσαρολα και το βραζουμε για 1 λεπτο.. απο την ωρα που θα αρχισει να κοχλαζει κραταμε το 1 λεπτο.
Στην συνεχεια το αφηνουμε εκτος φωτιας να κρυωσει.
Παιρνουμε ενα ενα φυλλο τα υπολοιπα τα σκεπαζουμε με πετσετα να μην ξεραθουν,
και εχουμε μπροστα μας την στενη πλευρα του φυλλου.
Το ραντιζουμε ελαφρα με το λιωμενο βουτυρο η΄το σπορελαιο.
 το διπλωνουμε στη μεση με ενα κουταλι και αφηνοντας λιγο κενο απο το φυλλο
σερνουμε την νουτελα με το κουταλι σε μια ευθεια γραμμη αφηνοντας λιγο κενο δεξια και αριστερα του φυλλου.
Αρχιζουμε να ρολαρουμε ελαφρα οχι σφιχτα το φυλλο για να μπορεσουν να πιουν το σιροπι.. αφηνοντας παλι ενα μικρο μερος του φυλλου ωστε να γινει ο πατος του γλυκου.
Τοτε αρχιζουμε και στριβουμε το φυλλο μας σε σαλιγκαρο
και το τοποθετουμε στο βουτυρωμενο ταψι μας.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα φυλλα μας.
Ραντιζουμε τις φωλιτσες με πινελο  βουτυρο η΄σπορελαιο
και επισης τις ραντιζουμε και με λιγο νερακι.
Και τελος γεμιζουμε την κορυφη της καθε φωλιτσας με μαυροκερασο.Αν δεν βρειτε μπορειτε να βαλετε γλυκο κουταλιου βυσσινο,κερασι η΄σταφυλι.Μην κοιτατε που εγω εβαλα μονο ενα ειχα ενα ατυχημα στην κουζινα και εβαλα οσα μου απεμειναν...συμβαινουν και αυτα.
Τις ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στον αερα μεχρι να χρυσισουν.
Μολις ψηθουν τις σιροπιαζουμε σιγα σιγα και σκεπαζουμε με πετσετα.Μολις πιουν το σιροπι σιροπιαζουμε παλι..θα σας μεινει λιγο σιροπι
αλλα μην το πεταξετε φυλαξτε το στο ψυγειο να σιροπιασετε παντεσπανι η όπου αλλου χρειαστει σιροπι.




Home » , , » ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.