Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016 | 6:12:00 μ.μ.

Ενας κορμος με τα ολα του,ενας κορμος που διαφερει απο ολους τους αλλους!!!
Η πεντανοστιμη γεμιση κανει την διαφορα.
Ενας κορμος εξαιρετικος,ιδανικος και για τις γιορτινες ημερες των Χριστουγεννων!!
Δικος σας!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
70 γρ.αλευρι φαριν απ 2 φορες κοσκινισμενο
45 γρ.κακαο αγλυκο 2 φορες κοσκινισμενο
130 γρ.ζαχαρη κρυσταλλικη
5 αυγα
Ξυσμα απο 1 λεμονι
1 βανιλια
2 κ.σουπας ουισκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ
400 γρ.καστανα καθαρο βαρος (καθαρισμενα απο φλουδες) βρασμενα και αλεσμενα στο μουλτι
100 γρ.κουβερτουρα γαλακτος
200 γρ.κρεμα γαλακτος
1 κ.σουπας βουτυρο
1 κ.σουπας μελι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ.κρεμα γαλακτος με 35% λιπαρα
200 γρ.κουβερτουρα γαλακτος
1 κ.σουπας μελι
1 πρεζα αλατι
ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
450 γρ.φυλλο καταιφι
150 γρ.βουτυρο αγελαδος λιωμενο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
570 γρ,ζαχαρη
560 ml νερο
1 βανιλια
3-4 σταγονες χυμο λεμονιου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξανουμε πολυ καλα με τα χερια μας το φυλλο καταιφι
και το απλωνουμε σε ταψι Νο 41 επι 31
Με ενα κουταλι ριχνουμε σε ολη την επιφανεια το λιωμενο βουτυρο και με τα χερια μας το ανακατευουμε
να βουτυρωθουν πολυ καλα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στον αερα μεχρι να παρει ενα χρυσοκιτρινο χρωμα.
Οσο ψηνεται το φυλλο ετοιμαζουμε το σιροπι.Βαζουμε τα υλικα σε κατσαρολακι και ανακατευουμε στην αρχη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη
με ξυλινη κουταλα και σταματαμε.
Απο την ωρα του βρασμου μετραμε 1 μονο λεπτο και αφαιρουμε απο την φωτια.
Μολις βγει το φυλλο σιροπιαζουμε και αφηνουμε να πιει το σιροπακι του.
Ετοιμαζουμε την κρεμα καστανο βαζοντας στην φωτια μια κατσαρολιτσα την κρεμα γαλακτος,την κουβερτουρα το μελι ανακατευουμε να λιωσουν,
προσθετουμε το βουτυρο να λωσει και αυτο
και τελος εκτος φωτιας προσθετουμε τα κατανα.Ανακατευουμε πολυ καλα,αφηνουμε να πεσει
η θερμοκρασια σκεπαζουμε και την τοποθετουμε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμαστουν και τα υπολοιπα υλικα του γλυκου.
Ετοιμαζουμε την επικαλυψη...βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει και μολις ερθει σε σημειο βρασμου την ριχνουμε στην κομματιασμενη
κουβερτουρα οπου εχουμε σε ενα μπολ.
Αφηνουμε να σταθει για λιγο και στην συνεχεια ριχνουμε το αλατι το μελι και τα ανακατευουμε
μεχρι να γυαλισει και την τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει να πηξει ελαχιστα ωστε να μπορεσουμε να καλυψουμε τον κορμο.
Τελος βαζουμε στον καδο του μιξερ τα αυγα την ζαχαρη,το ξυσμα,την βανιλια και τα χτυπαμε
μεχρι να εχουμε μια αφρατη κρεμα.
Σταματαμε το χτυπημε και προσθετουμε λιγο λιγο και ανακατευοντας με πλαστικη μαριζ ουισκι  αλευρι και κακαο με απαλες κινησεις απο κατω
προς τα επανω μεχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικα.
Βουτυρωνουμε την ρηχη λαμαρινα του φουρνου μας,στρωνουμε λαδοκολλα την αλειφουμε με βουτυρο,και απλωνουμε ομοιομορφα
το παντεσπανι
και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 10 λεπτα.
Στον παγκο της κουζινας μας εχουμε στρωσει λαδοκολλα πασπαλισμενη με ζαχαρη κρυσταλλικη και με προσοχη τουμπαρουμε το ψημενο παντεσπανι.
Παιρνουμε το σιροπιασμενο καταιφι και το στρωνουμε στο παντεσπανι,
κατοπιν απο πανω στρωνουμε την κρεμα καστανο
και με την βοηθεια της λαδοκολλας τυλιγουμε σε ρολο το παντεσπανι.
Καλυπτουμε τον κορμο με την σοκολατα γκαναζ και τον διακοσμουμε αναλογα το γουστο μας.


Home » , » ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!