Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ)

Written By Gwgoyla Nsg on Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 | 11:05:00 π.μ.

Οσοι αγαπατε τον παστουρμα σιγουρα αυτη την πιτα θα την λατρεψετε.
Μια πιτα με ελαχιστα υλικα,οπως κασερι πικαντικο,παστουρμα και τοματες.
Φυλλο χειροποιητο,φυλλο χωριατικο εμποριου.. η αποφαση δικη σας.
Ιδανικη για το Χριστουγεννιατικο και Πρωτοχρονιατικο τραπεζι μας!!!
Απολαυστε την !!!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
600 γρ.αλευρι για ψωμι και πιτες
2 κ.σουπας ελαιολαδο
1 κ.σουπας ξυδι
1 κ.σουπας ζαχαρη
2 κ.γλυκου αλατι
350 ml χλιαρο νερο
Νισεστε η΄αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ.κασερι πικαντικο τριμμενο
15 φετες παστουρμα χωρις το τσιμενι περιμετρικα
2 μεγαλες τοματες χωρις  τα σπορια κομμενες σε μικρα κομματια
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Ελαιολαδο για το αλειμμα των φυλλων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε το φυλλο ΟΠΩΣ ΕΔΩ
Στην συνεχεια λαδωνουμε πολυ καλα ενα ταψι Νο38 στρωνουμε 3 φυλλα κατω ραντισμενα με ελαιολαδο ενα ενα και τα φυλλα να εξεχουν εκτος ταψιου.
Κατοπιν στρωνουμε την μιση ποσοτητα κασερι,
απλωνουμε ομοιομορφα τις φετες παστουρμα αφου εχουμε βγαλει το τσιμενι που υπαρχει
περιμετρικα απο τον παστουρμα,
στην συνεχεια απλωνουμε τις τοματες,λιγο αλατι,πιπερι
πασπαλιζουμε με το υπολοιπο κασερι
και στρωνουμε αλλα 3 φυλλα ραντισμενα
και αυτα ενα ενα.
Πιανουμε τα φυλλα που εξεχουν τα στριβουμε ελαφρως και κλεινουμε ετσι την γεμιση της πιτας περιμετρικα φτιαχνοντας τον κοθρο.
Ραντιζουμε με ελαιολαδο την επιφανεια της πιτας και με ελαχιστο νερακι.
Με ενα πιρουνι τρυπαμε τυχαια την επιφανεια  για να εξατμιζεται η υγρασια της πιτας.
Την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 180 βαθμους και αναλογα το φουρνο μας για 45 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινισει
η πιτα μας πανω κατω.
Σερβιρεται ζεστη αλλα και σε θερμοκρασια δωματιου τρωγεται ευχαριστα.



Home » , » ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.