Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 | 7:35:00 μ.μ.

Μαμαδιστικο,πεντανοστιμο,μελωμενο,μυρωδατο φαγητο
που σιγουρα θα γινει ενα απο τα αγαπημενα σας πιατα.
Απολαυστε το!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.κιμα κοτοπουλο
6 αρκετα μεγαλες πατατες χοντροκομμενες σε κυδωνατες φετες
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι τριμμενο
1 πρασινη πιπερια κομμενη ροδελες
1 σκελιδα σκορδου ψιλοκομμενη
150 ml λευκο ξηρο κρασι
1 συσκευασια κονκασε (ψιλοκομμενα τοματακια)
1 ξυλο κανελα
6 κοκους μπαχαρι
2 φυλλα δαφνη
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Ελαιολαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκιναμε πρωτα με τις πατατες,καθαριζουμε πλενουμε και κοβουμε τις πατατες
σε ταψι.Τις λαδωνουμε ελαφρα με ενα απαλο μασαζ να παει παντου το λαδι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να παρουν
ενα ελαφρυ χρωμα.
Ζεσταινουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο και προσθετουμε
κρεμμυδι,σκορδο, πιπερια και τα σωταρουμε ελαχιστα.
Συμπληρωνουμε μεσα τον κιμα και τα σωταρουμε ολα μαζι
μεχρι να αλλαξει
χρωμα ο κιμας.Σβηνουμε με το κρασι.
Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθετουμε τα ψιλοκομμενα τοματακια.
Τα μυρωδικα,κανελα,μπαχαρι,δαφνη,πιπερι.
Προσθετουμε βραστο νερο ισα να σκεπαζει το φαγητο
 κλεινουμε την κατσαρολα
και σιγοβραζουμε σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να μαγειρευτει ο κιμας.
Τοτε προσθετουμε τις πατατες μαζι με το αναλογο αλατι και αφηνουμε να βρασουν
ολα μαζι,οχι για πολυ αφου οι πατατες μας ειναι ηδη ψημενες
αλλα μεχρι να δουμε
οτι η σαλτσα μας εχει δεσει,και το φαγητο μας εχει μελωσει.
Σερβιρουμε το φαγητο με φετουλα απο πανω του ταιριαζει απολυτα και πρασινη σαλατα.




Home » , » ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Like Us Before Leaving