Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017 | 6:59:00 μ.μ.

Αφρατοτραγανα κουλουρακια ουζου με σκληρο τυρι.
Ενα σνακ για ολες τις ωρες της ημερας.
Ενα σνακ μυρωδατο,πεντανοστιμο που λιωνει στο στομα με την πρωτη δαγκωνια.
Δικα σας!!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
2 κ.γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κ.γλυκου κοφτο σοδα μαγειρικης
100 γρ.τυρι Δανιας σκληρο τριμμενο η' οποιο αλλο σκληρο τυρι της αρεσκειας σας
1 κ.γλυκου αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
1 αυγο
2 πρεζες ζαχαρη
100 ml ουζο
250 ml καλαμποκελαιο
100 ml ελαιολαδο
Σουσαμι για πασπαλισμα η' να ενσωματωθει μεσα στην ζυμη (προαιρετικα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε λεκανη το λαδι,το αυγο,το αλατι,την ζαχαρη,το ουζο οπου μεσα εχουμε διαλυσει την σοδα,
και με τον αυγοδαρτη τα ανακατευουμε πολυ καλα.
Κατοπιν προσθετουμε το τριμμενο τυρι και ανακατευουμε παλι.
Τελος προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι με το μπεικιν
 και ζυμωνουμε.
Θα εχουμε μια μαλακη ζυμη που δεν κολλαει στα χερια μας.
Αν θελουμε προσθετουμε 2 χουφτες σουσαμι στην ζυμη και την πλαθουμε για λιγο να ενσωματωθει.
Παιρνουμε λιγη ζυμη την πλαθουμε κορδονι και την κλεινουμε σαν κρικο.
Μπορουμε να απλωσουμε ζυμη στον παγκο μας και με κουπ πατ να τα κοβουμε σε σχηματα.
Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας στρωμενες με λαδοκολλα
Πασπαλιζουμε αν θελουμε με σουσαμι
και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα
για 25 λεπτα (αναλογα το φουρνο μας)Δεν παιρνουν ιδιαιτερο χρωμα.


Home » , » ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Like Us Before Leaving