Νόστιμες...
Δοκιμασμένες Συνταγές...
με αναλυτικές οδηγίες Βήμα-Βήμα!

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ!!!

Written By Gwgoyla Nsg on Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017 | 7:37:00 μ.μ.

Αφρατα,μαλακα,απιστευτα μυρωδατα και πεντανοστιμα γλυκα ψωμακια
γεμιστα με σταγονες κουβερτουρας και μαυρες σταφιδες για κολατσιο
και γιατι οχι για ολες τις ωρες..
Απολαυστε τα!!!

ΥΛΙΚΑ (20 κομματια)
1 κιλο αλευρι κιτρινο σταρενιο
3 φακ.μαγια ξερη
2 κ.σουπας ζαχαρη
500 ml νερο χλιαρο
2 κ.γλυκου κοφτα αλατι
1 πρεζα γαρυφαλλο τριμμενο
2 κ.σουπας κανελα τριμμενη
225 γρ.ζαχαρη
120 γρ.σταφιδες μαυρες
100 γρ.σταγονες κουβερτουρας
100 ml ελαιολαδο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
150 γρ.ζαχαρη
150 ml νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ βαζουμε το χλιαρο νερο,τη μαγια με τις 2 κ.σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε καλα μεχρι να διαλυθει
η μαγια και σκεπαζουμε για 10-20 λεπτα μεχρι να ενεργοποιηθει η μαγια.
Σε μεγαλη λεκανη βαζουμε το αλευρι,αλατι,κανελα,γαρυφαλλο,ζαχαρη και ελαιολαδο.
Ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα,
και αφου εχει ενεργοποιηθει η μαγια την προσθετουμε στο αλευρι
και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια πολυ ωραια μαλακη ζυμη.
Οπως ειναι η ζυμη μας μπαλα στη λεκανη σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη την λεκανη
και αφηνουμε 1 ωρα μεχρι να
διπλασιαστει η ζυμη μας.
Οσο περιμενουμε τη ζυμη βραζουμε για 2 λεπτα το σιροπι και το αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.
Στην συνεχεια βγαζουμε τη ζυμη την βαζουμε στον παγκο εργασιας μας και την ζυμωνουμε για λιγο.
Την ανοιγουμε με τα χερια μας να πλατυνει και ριχνουμε τις σταφιδες με τις σταγονες.
Κλεινουμε τη ζυμη σε ρολο,
φερνουμε στο κεντρο τα πλαινα
 και αλλο ενα διπλωμα επιπλεον
 και ζυμωνουμε πολυ πολυ
καλα μεχρι να ενσωματωθουν σταφιδες και σταγονες καλα σε ολη την ζυμη.
Κατοπιν την χωριζουμε στα τεσσερα
και πλαθουμε κορδονια.
Καθε κορδονι το κοβουμε σε μπαλιτσες
που καθε μπαλιτσα να ζυγιζει 100 γρ.ετσι θα εχουμε ομοιομορφα ψωμακια.
Τα πλαθουμε σαλιγκαρους,κοτσιδουλες η'απλα στρογγυλα ψωμακια
 και τα αραδιαζουμε σε στρωμενη απο λαδοκολλα
λαμαρινα του φουρνου μας με λιγη αποσταση μεταξυ τους για να μην κολησουν κατα την ωρα φουσκωματος στο ψησιμο.
Σκεπαζουμε με πετσετα τα ψωμακια και τα αφηνουμε 45 λεπτα περιπου να ξεκουραστουν
 και να φουσκωσουν ελαφρα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20-25 λεπτα(αναλογα το φουρνο μας) μεχρι να ροδοκοκκινισουν.
Αφαιρουμε τα ψωμακια απο το φουρνο και με πινελο τα περναμε με το σιροπακι οσο θελουμε.


Home » , » ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Like Us Before Leaving